Milí sashe priatelia,
Nepatrím k fanúšikom tradičnej veľkonočnej údenej šunky ani hrudky, hoci chápem že pre mnohých bez toho tieto sviatky nemôžu byť. Preto som pripravila inšpiráciu na alternatívu k tradičnému občerstveniu pre šibačov, prípadne môžete tieto nápady využiť aj na spestrenie klasiky.
Samozrejme sa u nás servíruje jedine na dreve a takto by som rada našim zákazníčkam ukázala ako naše alebo aj iné drevené výrobky využiť.
Servírovacie podnosy sú ideálne pre lenivé gazdinky ako ja a s orieškami urobia veľkú parádu. Stačí potom doplniť o jednoduché košíčky alebo linecké koláčiky, ktoré môžete upiecť aj vopred s deťmi. Mandle v rôznych druhoch čokolády navyše pôsobia ako veľkonočné vajíčka.
Detičky budú určite radi asistovať aj pri ovocných pohároch, ktoré sú skvelé hlavne ak čakáte najmenších šibačov a hľadáte zdravšiu alternatívu. My sme jednoducho deň vopred namočili chia semienka do jogurtu a ráno poháriky vyskladali so sušienkami, ovocím a šľahačkou. Tu sa fantázii medze nekladú a výsledok je vždy podarený.
Pri slanej časti občerstvenia sme opäť stavili najmä na farbičky. Na prvom lopáriku sme spravili nátierky - mrkvovú s cesnakom, cviklovú s fetou a lučinu s pestom.
Mrkvovú pomazánku sme si odložili aj do "mrkvičiek" z lístkového cesta. Trošku sme ju odľahčili riccotou a dozdobili kučeravým šalátom. Ja som sa do nich úplne zaľúbila a aj zmizli po fotení ako prvé :).
Ružové plnené vajíčka urobili tiež veľkú parádu a ich príprava je celkom jednoduchá. Jednu predvarenú cviklu som rozmixovala s vodou a pridala do nálevu trošku octu. Vychladnuté uvarené olúpané vajíčka treba v náleve nechať aspoň 4 hodiny (kľudne aj cez noc). Jediný problém mám s tým, že cvikla v náleve sa vyhodí, ale išlo o jednu malú cviklu na liter vody, čo sa raz za rok dá odpustiť.
Ďakujem za prečítanie a budem rada keď mi napíšete ako sa vám naše farebné pohostenie páči.
Zuzka
Zuzkina dielňa